Sajtó

« Vissza
Interjú Farkas Annamária népdalénekessel

Annamarit decemberben örömmel láttuk mi Pomáziak az X-Faktor fináléjában, amint duettet énekel Ádok Zolival (Csillag születik 2007, Eurovíziós dalfesztivál 2009). Gyermekként sokat találkoztunk Veled városi rendezvényeken, mint ifjú tehetség, és most a TV-ből köszönsz vissza, mi történt azóta? Úgy tűnik nagy utat jártál be!

Gyermekkoromtól kezdve énekesi pályára készültem. Pont 20 éve annak, hogy az énekléssel komolyabban kezdtem foglalkozni Dúcz Lászlóné inspirálására. Az Ő támogatásával 43 oklevelet szereztem, mint népdalénekes tehetség, egészen 21 éves koromig, amikor a növendék korszak méltó lezárásaként Nívódíjasként végeztem az Országos Népzenei Versenyen.

Azóta a Dunazug együttes (www.dunazug.hu) énekeseként láthatott, hallhatott a közönség hazai és nemzetközi színpadon. Közben 3 pedagógiai diplomát szereztem, ebből az utolsó kettőt ének szakon. Férjhez mentem és megszületett táncoslábú kisfiunk, Kadosa. Májusra várjuk a következő legényt. Az elmúlt időszak sok boldogságot hozott nekem, és nem csak a család terén.

2010 nyarán felkértek, hogy Ádok Zolival énekeljek egy duettet, ez volt a Három Álom. Kifejezetten népi hangot kerestek a dalhoz, így találtak rám, és beleszerettek a hangomba. A duettel, melyben férjem Nagy Koppány hegedül, azóta felléptünk a Fábry Show-ban, az X-Faktorban, a Szuperbuliban és Mága Zoltán Újévi Koncertjén. A dallal kapcsolatban szinte egyöntetű pozitív véleményeket kapok, főként, a népies íz fogja meg a nagyközönséget. Friss hír, hogy a Három Álom sikere nyomán készül egy lemez, hasonló címmel, melyen szintén népi fűszerezésű számok lesznek hallhatók. Várhatóan februárban kerül piacra! Remélem, hogy régen dédelgetett titkos vágyam is megvalósulhat idén, és az említett 20 év megkoronázásaként elkészíthetem első saját népdalos lemezemet, melyet az elsők között Pomázon szeretnék bemutatni az év vége táján!

Pomázi Polgár, 2011